2017 Başkanlık Referandumu Ne zaman?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve kitlendiği noktalardan biride yeni anayasa ve başkalık sistemi. Daha güçlü bir Türkiye için ihtiyaç duyulan yeni sistem bildiğiniz gibi  meclisten geçti. Referandum eşiğini aştı. Peki bu sistem tam olarak ne zaman gelecek?

Meclisten geçen yeni sistem cumhurbaşkanına onay için gönderildi. 12 gün içerisinde onaylaması beklenen bu sistem için muhtemelen şubat sonuna doğru destekçiler tarafından duyurularak kampanyası yapılacak.  Yapılan açıklamalar neticesinde beklenen referandum günü ise 2017 yılı içerisinde nisan ayında yapılması planlanıyor.

Referandumda evet çıkması sonucunda,

Hükumet kanadından yapılan açıklamalar gösteriyor ki mevcut sistemle 2019 seçim dönemine kadar devam edecek. 2019 yılında bu aziz millet cumhurbaşkanı ve yeni sistem için kabinesini seçecek.  2019 yılından sonra Türkiye’de türk modeli olarak yeni bir başkalık sistemi gelecek.

Yeni sistemin tüm ülkemize hayırlı olması dileği ile.

Kategori : Genel 6 Şubat 2017 - Pazartesi

© 2013 ISTAKA.NET – Okey oyunu için Türkiye' de bedava okey hizmeti sunmakta olan web sitemiz okey oyna ve canlı okey için ideal bir web sitesidir.. Bu Sitede yer alan tüm içerikler ve görseller siteye aittir. İzinsiz kullanılamaz.